Anbefalt helgelesning

Vikram Seth: En egen musikk
Samtidig som dette er en kjærlighetshistorie, er det en roman om musikk og om kjærligheten til musikken. Handler fra London og Venezia.

Musikken som omtales i boka er innspilt på CD og finnes på biblioteket i Bjergsted: «An equal music : music from the bestselling novel…»       (NIS)

Kader Abdolah : Huset ved moskeen

Hverdagsliv, familieliv, kjærlighet, tradisjoner, religion og Khomeinis maktovetakelse i Iran. Dette er en god fortelling! (gm)

Anne Lønstrup – Esma Birdi: Et liv i to verdener
Biografi om Esma Birdi som kom til Danmark fra Tyrkia som 7-åring og som siden har fått nasjonal anerkjennelse som integrasjonskonsulent og som talskvinne for ansvarliggjøring av innvandrere. Boken forteller om hennes oppvekst og arrangerte ekteskap, og hun gir i tillegg råd om integrering av innvandrere i Danmark. Boken er både interessant og lettlest. (AKN)

Cornelia Funke
Her er en barnebokforfatter som er spennende og som  godt kan leses av voksne.

Cornelia Funke er tysk, men bor i Los Angeles. Hun har hatt stor suksess med fantasytriologien Blekkhjerte, Blekkblod og Blekkdød. Alle bøkene finnes i vårt bibliotek

Hjemmesiden hennes er verdt et besøk, den er et lite eventyr i seg selv. Følg linken: http://www.corneliafunke.de/en/index.html (KLF)

Mark Haddon: Noe til besvær
Tankevekkende og morsom ! historie om en eldre mann som går av med pensjon, blir syk og familien hans som både forklundrer og forenkler . (MH)

Erik Grønner: Brent B
Spenningsroman fra oljemiljøet i Stavanger
(JDD)

Levi Henriksen: Ned ned ned
God novellesamling fra fiktiv østlandsbygd (JDD)

Edvard Hoem: Mors og fars historie
Sterk og svært personlig historie om Hoems far og mor. (JDD)

Lars Ramslie: Fatso
Morsom roman om en feit mann og ei pen jente som møtes. (JDD)

Arild Stavrum: 31 år på gress
Glimrende for de som liker fotball og/eller ikke liker Molde. (JDD)

Johan Harstad: Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet
Foregår både i Stavanger og på Færøyene. Roman om liv, hav, død og kjærlighet, med referanser til populærkultur, sangtekster, låter og band. Hovedpersonen er gartner,  født samme natt som månelandingen fant sted i 1969. Det han vil mest av alt, er å ikke være i veien for noen, være anonym, et velfungerende tannhjul i verden.
(HK)

Marina Lewycka. En kort historie om traktoren i Ukraina
Morsom bok om eldre mann som gifter seg med yngre ukrainsk dame.
(HK)

Marina Lewycka. To campingvogner og en jordbæråker
Morsom bok om de prøvelser som møter utenlandske sesongarbeidere i dagens Storbritannia. Det er også en hund inne i bildet, og vi møter igjen en person fra En kort historie om traktoren i Ukraina, uten at det er en fortsettelse av denne. (AKN)

Jeg synes Bergljot Hobæk Haff er en veldig god forfatter som får altfor lite oppmerksomhet. Her er tre anbefalinger (gm):

Bergljot Hobæk Haff : Sigbrits bålferd

Historisk roman fra 1500-tallet. Sigbrits datter blir kong Christian IIs elskerinne. Sigbrit får etter hvert stor innflytelse på kongens pengedisposisjoner og dermed mye makt. I boka  ser hun tilbake på livet sitt  mens hun sitter innesperet og  venter på å bli brent som heks.

Bergljot Hobæk Haff : Den evige jøde

Europa på 1500-tallet er preget av brytningen mellom nye tanker og vedtatte sannheter. Isak er en av dem som tenker nytt, men opplever snart at veien til kjetterianklager er  kort. Han tar sin lille datter og flykter. De to streifer rundt i mange land før de slår seg ned i Amsterdam. Datteren lever forkledd som gutt, og er elev ved en katolsk gutteskole. Snart er det vanskelig å skjule at det er en ung kvinne under gutteklærne, og far og datter må flykte igjen.

Bergljot Hobæk Haff : Skammen

Idunn er innlagt på psykiatrisk avdeling. Hun tenker tilbake på et omflakkende og uvanlig liv. Spesielt barndommen og forholdet til faren, som Idunn var veldig knyttet til, står sentralt. Faren var en litt livsfjern prest med sympatier for Quisling. Han gjør noen valg som bringer skam over famlien og preger Idunn resten av livet.

Edmund Austigard : Krinsereglane

Morsom og underfundig bygderoman fra Ryfylke i 1920-åra. I et lite lokalsamfunn er det regler for det meste, og det oppstår mange konflikter rundt små (og noen store) regelbrudd. (gm)

Mustafa Can: Tett inntil dagene
Åpent og gripende om livet til en innvandrerkvinne i Sverige skildret gjennom hennes journalist-sønn. Bestselger i Sverige. Utlånt?Meget god kriminalroman fra Island. Indridason er en av Nordens beste kriminalforfattere og har fått den nordiske kriminalprisen Glassnøkkelen to ganger (JDD)

Arnaldur Indridason: Røsten

Henning Mankell: Tea-bag
Nordens beste kriminalforfatter er i denne romanen i det mer humoristiske hjørnet. Handlingen i romanen har et til tider absurd preg, og han har store doser selvironi rundt rollen som kriminalforfatter. Samtidig får han sagt en del om situasjonen til unge innvandrerjenter i Sverige. (JDD)

Christer Mjåset: Legen som visste for mye

Om en ny distriktslege på en øy på Trøndelagskysten (Hitra). Han begynner å etterforske gamledoktorens død fordi lensmannen er motvillig. God folkelivsskildring fra helse- og sosialfeltet. (KO) Utlånt?

 1. #1 by johndidriksen on oktober 2, 2008 - 10:08 am

  Slik anbefaler du en bok når du har logget deg inn og fått Editor-rettigheter:

  1. Gå inn på «Anbefalt helgelesning»
  2. Gå videre inn på «Rediger side» øverst på skjermen
  3. Du kan nå skrive direkte inn i tekstfeltet
  4. Når du har skrevet det du vil skrive trykker du «Lagre» til høyre på skjermen. (Denne står like ved «Delete page», den bør vi ikke trykke på…)
  5. Hvis du har gjort dette riktig vil det stå «Page updated» i et gult felt litt over tekstfeltet. Du kan da velge «Go back» for å se resultatet.

 2. #2 by elibb on mars 11, 2009 - 5:43 pm

  Kan en web-adresse brukes som kommentar??
  se:
  http://www.unshelved.com/archive.aspx?strip=20020217
  😉

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: