Bibliotekaren er død, leve bibliotekaren!

Lesegruppa har hatt møte mandag 2. desember 2013. Følgende artikkel var utgangspunkt for en diskusjon rundt bibliotekarens rolle i dagens bibliotek:
http://www.bokogbibliotek.no/images/stories/pdf_2012/bob-nr1-2012-web.pdf

Denne artikkelen av Pål M. Lykkja (Bok og Bibliotek 1/2012 s. 66-68) diskuterer de rolleendringene som må skje i en tid der en stadig større del av samlingene digitaliseres og maskiner kan overta deler av jobben.
I følge boka «The atlas of new librarianship» av R. David Lanke er det viktig at bibliotekaren klarer å tilpasse seg den nye tidsånden, og blir en «tilrettelegger for kunnskapsproduksjon», en slags rådgiver.
Her hos oss er flere måter vi kan gjøre dette på: ved bokpresentasjoner, undervisning, publisering i Brage. Nå får også vi knyttet Cristin tettere til biblioteket i. o. m at Suvada blir overflyttet til oss.
Hvordan kan vi ellers nå forskerne? Grete går nye veier og skaper synlighet og større nettverk ved at hun noen timer en gang i uken oppsøker dem ute på avdelingen.
Det er viktig at vi holder fokus på vår yrkesrolle i et bibliotek i stadig endring. Hvis ikke vi gjør det, hvem skal gjøre det?

Nina

Morten inviterer til neste møte, som blir i februar.

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: