IFLA 2012: Newcomers session

(Sesjonen i konferanseprogrammet)

Dette var en tidlig sesjon for alle oss som var på IFLA-konferansen for første gang. Det dreide seg lite om praktisk informasjon eller historikk, i stedet var fokus på å motivere oss til å bidra på denne konferansen, komme tilbake på senere konferanser, og engasjere oss i organisasjonen IFLA. Et entusiastisk panel gjorde sitt beste for å få til dette. Representantene, som var i forskjellig alder og fra ulike deler av verden, la alle vekt på det sosiale fellesskapet en kan få ut av IFLA, at en kan møte kolleger fra hele verden og lære av dem.

Panelet under Newcomer's session

Finske Mirja Martaama fortalte at i Gøtenborg for to år siden hadde det blitt opprettet et nettverk som vil forandre finske bibliotek og skape den framtiden de ønsker for finsk bibliotekvesen. De holder kontakten via Facebook, og de har et mål at det skal bli en bok ut av det. Dette fellesskapet kom ikke gjennom det offisielle programmet, det oppstod når de satt og pratet sammen i en park.

Paneldeltaker og sesjonsleder Buhle Mbambo-Thata var første gang på IFLA tilbake i 1994. Hun hadde da holdt et foredrag om virtuelle bibliotek. Dette foredraget hadde blitt oversatt til flere språk, og etter dette er det stort sett dette temaet hun har jobbet med. Hun fortalte med stor innlevelse 0m hvordan hun føler at hun vokser profesjonelt gjennom sitt arbeid i IFLA.

Alex Byrne sitt innlegg var litt morsomt. Han er tidligere president i IFLA, så derfor var det overraskende å høre ham fortelle om sin første IFLA-konferanse. Det var i Sydney for en god del år siden, og han syntes rett og slett at det var skikkelig dårlig. Han syntes den gangen at foredragene var ytterst middelmådige, og selve konferansen virket rotete. Likevel hadde han blitt «frelst» av organisasjonen IFLA og ideen bak, han syntes det var utrolig fascinerende å høre folk fra hele verden diskutere bibliotek over alt. Denne fascinasjonen skulle etter hvert føre ham helt til topps i IFLA.

JDD

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: