Referat fra møte i Lesegruppa 27.mai

Lesegruppa, som kom i stand etter en infotime litt tidligere i vår, hadde sitt første møte 27.mai. Formålet med gruppa er å lese og diskutere  artikler om bibliotekfaglige emner. Ni personer har meldt sin interesse, åtte var til stede på denne gangen.

Vi startet med å diskutere hvordan vi skal jobbe, hvor ofte vi skal møtes osv. Vi bestemte at vi vil ha to møter i halvåret, og at tirsdag, evt. onsdag er greie møtedager. Det går på omgang å velge artikkel og innkalle til neste møte. Vi legger et kort referat og lenke til artikkelen som er lest på bloggen.

Vi leste denne artikkelene :

Academic Libraries: ”Social” or ”Communal?” : the Nature and Future of Academic Libraries / Jeffrey T. Gayton

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0099133307002170

Artikkelen er en gjennomgang av litteratur som diskuterere framtidas akademiske bibliotek. Mange bibliotek opplever synkende utlånstall og nedgang i besøk. Er løsningen å satse på  tilbud som kafeer og sosiale møteplasser, eller skal vi ruste opp de tradisjonelle tilbudene? Forfatteren er ingen tilhenger av sosiale aktiviteter i biblioteket, og mener at vi heller bør satse på innbydende leseplasser for dem som ønsker å jobbe et rolig sted. Han argumenterer for at biblioteket kan tilby    stimulerende omgivelser, og at mange setter pris på dette.

Vår brukerundersøkelse viser at en del studenter ønsker stille leseplasser. Samtidig har mange også behov for å arbeide i grupper, og de er vant til en summende hverdag fra tidligere skolegang. hvordan løser vi dette?

Det ble en livlig diskusjon, og flere forsalg ble luftet. Alle var enige om at vi må møte begge gruppenes behov. Et forsalg er å reservere underetasjen eller vindusplassene for de som ønsker stille  leseplasser. Vi diskuterte også om det kan frigjøres mere plass til arbeidsbord ved å fjerne noen hyller. Kanskje kan vi også sette inn flere bord ( enkle, sammenleggbare) i eksamensperioden? 

Neste møte : tirsdag 27.9. kl. 13.00. Kristin kaller inn.

Grete

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: