Hvordan passer iPad til studiebruk?

Apples iPad har vært sagnomsust siden lenge før den ble lansert, og i Norge er det titusenvis av ivrige brukere som har skaffet seg den før den i det hele tatt var offisielt til salgs her i landet. Jeg tror ikke det er mange produkter som kan vise til noe lignende. På tirsdag ble den endelig lagt ut for salg her opp i det kalde nord, og vi fikk inn to eksemplarer samme dag. Prisen er lavere enn i alle fall jeg våget å håpe, fra 4000 kroner og oppover.

Det vi må fokusere på er hvordan iPad kan brukes i daglig studiearbeid, så får andre ta seg av hvor utrolig bra den er til å spille spill på, og tusen andre ting som en kan kjøpe eller få gratis i App Store. Leseplatefunksjonen er sentral her, og den gir et godt inntrykk! Å lese bøker på iPad virker som en behagelig opplevelse. Skjermen er god, og det er enklere å dra fingeren over skjermen for å bla enn å trykke på knapper, slik en må i Kindle. Mitt førsteinntrykk er at iPad viser PDF-filer bedre enn Kindle, som tidvis er på grensen til katastrofal når det gjelder dette. Jeg har testet litt hvordan iPad fungerer mot våre nettsider, og det virker som en kan bruke de aller fleste av våre ressurser på den. Det går greit å åpne betalingsbaser som f. eks. Cinahl, og jeg har lastet ned artikler i fulltekst derfra og lagt dem inn i iBooks uten problem.

I iBooks kan en kun lese artiklene. Dersom en også vil understreke, skrive notater osv. kan en laste ned applikasjonen iAnnotate for 55 kroner. Når en åpner artikler i den kan en gjøre de annoteringer en måtte ønske, og så enkelt overføre den bearbeidede artikkelen til iBooks. iBooks kan dermed fungere som et personlig bibliotek når en studerer, men det kan nok være lurt å ha backup på en PC. En iPad står en alltid i fare for å miste på bussen…

En annen applikasjon en bør skaffe seg er Kindle-appen. Med den kan en både kjøpe og lese bøker fra Kindle Store, så da skulle en ha det meste en trenger av det som i dag er tilgjengelig.

Det som nå gjenstår å se er selvsagt hvor mange studenter som faktisk går til innkjøp av iPad eller lignende tablets og begynner å bruke dem som studieredskap.

JDD

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: