Another look at personalization

Glenn Haya og Erik Stattin fra Karolinska Institutet snakket om utviklingen av bibliotekets nye nettside. De bestemete seg for å gjøre et forsøk på å tilpasse nettsiden til individuelle brukere, med login. Dette betyr at hver enkelt bruker selv kan tilpasse hvilke tjenester han eller hun vil ha fra bibliotekets nettside. Løsningen de valgte er svært inspirert av BBCs løsning. En kan velge hvilke databaser en er mest interessert i, slik at de kommer fram når en logger inn. En kan også legge inn RSS på tidsskrifter og lignende, slik at en holder seg oppdatert.

Undersøkelser i forkant av utviklingsperioden viste at det var stor brukerinteresse  for personalisering. Dersom en ikke logger inn får en likevel det mest nødvendige på bibliotekts side, men en går glipp av mange muligheter.

De bruker publiseringssystemet Drupal. Dette er et åpent og gratis system som inneholder tusenvis av brukerproduserte moduler. Disse kan variere i kvalitet. En slipper å legge inn kode, og kan raskt teste om det en gjør fungerer. Det har stort sett fungert bra å bruke dette systemet, selv om det har vært en bratt læringskurve.

Det kan være litt vanskelig å vite hvilke systemer en er logget inn på, og om en er sikkert logget ut. Dette er et visst sikkerhetsproblem.

Videre planer: Mer integrasjon med andre systemer, som grupperom og lignende. Ordning med innlogging for eksterne brukere.

John David

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: