Spennende rapport fra Danmark

I 2006 ble det publisert en rapport i Danmark som het «Det hybride bibliotek set med brugernes øjne». Dette er en kvalitativ mer enn en kvantitativ rapport. De har dybdeinterjuet en liten gruppe personer om deres bruk av og forventninger til biblioteket. Noen av de tingene de kommer fram til:

  • Det er tre typer lånere: «Drive-in-brukere», «arbeidsbier» og  «bibliotekentusiaster». Her på UBiS har vi helt klart vår andel av alle de tre typene lånere.
  • Mange brukere av fagbibliotek er opptatt av bibliotekarenes kunnskap om deres fagområde. De savner ofte denne kunnskapen hos bibliotekarene og har en forestilling om at bibliotekarene ikke kan gi dem skikkelig hjelp pga. at de ikke vet nok om deres fagområde.

Det er tydelig at det er viktig å profilere bibliotekets fagansvarlige, noe vi bl.a. gjør gjennom fagsidene vi nå har begynt å legge ut.

Ellers blir intervjuobjektene framlagt en del ideer til videre utvikling av bibliotektjenester og bedt om å vurdere disse. I denne undersøkelsen kommer chat dårlig ut, interjuobjektene ser ikke for seg at de skal ha nytte av dette i kommunikasjonen med biblioteket. Det kan komme av at det virker som om de ser for seg at en henvendelse gjennom chat skal fungere akkurat som en personlig henvendelse i skranken. Det har jeg liten tro på at det noen gang kan gjøre, chat er mest et supplement til andre måter å kommunisere på.

Hele rapporten kan lese her.

John David

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: