Journal club/lesesirkler i biblioteket?

Dette var et nyttig tips på bibliotekkurset 8. og 9. desember 2008. Formålet med lesesirklene er å holde seg oppdatert og diskutere ny, aktuell bibliotekforskning – mål: å forbedre praksis. Dette kan f.eks gjøres internt på avdelingene, eller gjerne på tvers av avdelingene. På denne måten kan vi i fellesskap få en oversikt over forskningsbasert kunnskap over eget fagområde og få en diskusjon/refleksjon rundt egen praksis. Her kan du se erfaringer med Journal Club fra Høgskolebiblioteket i Bergen. Samlingsavdelingen er allerede godt i gang – kanskje dette kan inspirere flere kollegaer ved UBIS? (ABV)

dsc00064

 1. #1 by ingerg on mars 13, 2009 - 9:56 am

  Kjempegod ide! Vi kan jo lese en artikkel hver og så informere hverandre om innholdet. På denne måten vil vi få lest flere artikler, få igang diskusjoner og holde oss godt oppdatert.

  Inger

 2. #2 by monahen2 on mars 13, 2009 - 11:55 am

  Enig ! Det hadde vært gøy å høre litt om Samlingsavdelingens erfaringer på dette når de har prøvd det litt.

  Vi har også godt av å lese vitenskapelige artikler og relatere de til vår virkelighet. Gir ofte statistikk som kan tallfeste noe som vi kanskje bare antar eller ser, men ikke har konkrete data på !

  Jeg for min del bruker en del alert-funksjoner og rss som gjør at jeg blir tipset på nyutgitte og relevante artikler. Uvurderlig hvis en skal følge et fagområde.

  Mona

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: