23 ting ble til 10 ting

rc3b8vik1I de siste par årene har mange norske bibliotek vært ivrig opptatt med kompetanseutvikling innenfor området sosiale nettjenester og web 2.0. Her har programmet fra «23 ting om 2 null» vært flittig benyttet og satt ut i live ved flere store bibliotek, hvor hele personalet har fått anledning til å øke sin kompetanse innenfor ny teknologi på nettet. Planen bygger på 43 Things I (or You) might want to do this year.

Nå har UBiS klart å redusere disse 43 tingene som ble til 23 tingene til 10 ting og er allerede igang med gjennomføringen. UBIS har valgt ut disse temaene:
Blogg, Direkte kommunikasjon, Vennesteder, Podcasting, Video, Bøker, Sosiale bokmerker, Mashups, Virtuelle verdener, Musikk

Kan dette teoretisk og metodisk forsvares?

Her mener jeg at  jeg endelig kan bruke mine svært teoretiske kunnskaper fra faget «Organisasjonsutvikling». Her er det nemlig en populær oppskrift for kompetanseheving ute og går, og akkurat etter Røviks teori » Trender og translasjoner» så følger ikke organisasjonene slike populære oppskrifter fra a-å, de foretar en omskriving og tilpasser ofte oppskriften til sin egen virkelighet. En kan godt si at de 43 tingene har vært igennom mange slike translasjoner nå når den benyttes som oppgitt kilde her ved UBiS.

En årsak til at vi har tranlatert denne oppskriften er nok tiden som har gått siden den ble realisert. En del ting fra 43 og 23ting-listen har vi allerede tatt i bruk i lang tid, f.eks. wiki. Ingen grunn til å gjennomføre punktet da, egentlig.

Nå er vi igang med blogging i dag i regi av John David. Spennende og vi har som mål å øke antall artikler på bloggen framover! Spennende ting fra vår allsidige bibliotekhverdag vil altså dukke opp!

Men hva gjør vi med bloggen? Skal vi lenke opp fra våre nettsider? Lage blogg mot alle brukerne våre ? Mona

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: