Besøk hos Stephen Olsson på UiB

I dag har Heidi, Kjersti og undertegnede som avtalt vært på besøk hos Stepen Olsson som jobber i Periodikaavdelingen på Universitetsbiblioteket i Bergen. Hos ham har vi fått masse gode råd og tips for hva vi kan gjøre for å utvikle oss videre. Det var veldig nyttig, siden de på mange måter er der vi helst ville vært og i alle fall skal være om forhåpentligvis ikke alt for lenge. Jeg tenker da spesielt på at de har gått mye mer i retning av å definitivt bytte ut tidsskrifter i papirform med nettutgaven. Vi fikk et godt innblikk i hvilke erfaringer de har gjort seg her i Bergen, det er jo alltid greiere å gå veien når du kan få råd fra noen som har gått den før.

Noe av det som jeg personlig syntes var mest interessant var hvor fort de ansatte på UiB hadde vent seg til å kun bruke nettutgaven av faglige tidsskrifter. For de av oss som i alle fall i hodet ennå henger en smule igjen i den trykte verden er det ofte lett å forestille seg at en del vil foretrekke papir og ha problemer med å gå over til skjermbasert lesning. Stephen kunne fortelle at dette hadde ikke vært noe problem i det hele tatt her i Bergen,  heller tvert imot.

Selv om UiB er mye større enn UiS håper og tror vi likevel at det er en overføringsverdi her, slik at vi snart kan være helt «up to date» som innbyggere i den digitale verden

John David

Reklamer
  1. #1 by ubis2null on mars 10, 2008 - 9:40 am

    Jeg tror at vitenskapelige artikler er BEST elektronisk. De er ofte ikke så lange, de kan lagres, skrives ut (ofte bedre kvalitet enn kopi fra biblioteket gjort på en kopimaskin) og det er RASKT tilgjengelig og kan nås også «heimanfra».

    Jeg savner også å kunne bla igjennom tidsskrifter, men det er gjerne de som har en litt mer nyhetsvikling, tips, debatter osv. Altså ikke vitenskapelige artikler. Synes ikke det er så enkelt å følge med på de via RSS eller epost-alert, da titler ofte er intetsigende, men de alikevell kan inneholde nyttige tips.

    Elektroniske artikler er jo et must ifm. overvåking via RSS eller alerting. En rask link og artikkelen dukker opp.

    Mona

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: